Organik Wasabi Pate 10 kg kova - ALELOR
Wasabi, Japon kökenli, yeşil renkte bir bitki (wasabia japonica) olup, turp familyasındandır ve wasabi kökü ile hazırlanan bir çeşni olarak kullanılır. Genellikle, tadı son derece acı olduğu için Japon hardalı olarak adlandırılır.
Wasabi veya Japon turpu, yalnızca Japonya'da ve Sakhalin Adası'nda doğal olarak yetişir, bu nedenle nadirdir.
Japon mutfağında, suşi ve sashimi (çiğ balık) için vazgeçilmezdir. Hazır bir macun tüpü veya su eklenerek yeşil macun elde edilen toz halinde bulunur.
C vitamini, potasyum ve kalsiyum açısından zengin olan wasabi, serbest radikaller (antioksidan), diyabet veya kan dolaşımı üzerindeki etkisi ile de bilinir. Güçlü bir tada sahip bu mutfak hazırlığı tamamen organik tarımdan elde edilmektedir.
Malzemeler: Turp* %32, elma sirkesi*, alkol sirkesi*, su, deniz tuzu, shoyu* (su, soya*, buğday*, tuz...